Duyurular

Sormak İstediğiniz Yada Sistemimize Eklemek İstediğiniz Her Konu İçin iletisim.bilgidetek@gmail.com Adresine Mail Atabilirsiniz

14 Kasım 2016 Pazartesi

En İyi Ve En Çok İzlenen 10 Yabancı Dizi Top 10

1-) Vikings
    
       8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

2-) Game of Thrones
      Demir taht liderliğini her alanda sürdürürken tabi ki en çok izlenen dizi oluyor. Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği yapım en çok arananlar listesinde milyonlarca insan tarafından izleniyor.
Dünya çapında en çok izlenen dizi ancak listemizde ikinci sırada yer almakta. Sebebi vikings ın daha çok gerçeklere dayalı olması ancak bu dizide daha fazla kafa yoran bölümler bulunmakta.

3-) Breaking Bad

      Bir Zamanlar Bir Kimya Öğretmeni Zincirleme Bir Tepki Başlattı! Sıradan bir kimya öğretmeni olan Walter White'ın öleceğini öğrenince uyuşturucu üreticiliğine kadar uzanan özgürleşme deneyimi, çarpıcı bir kara mizaha dönüşüyor. Doktor, hasta olduğunuzu ve yaşamak için iki seneniz kaldığını söyledi... Ne yapardınız? Dünyayı gezmek, sevdiklerinizle vakit geçirmek, asla cesaret edemediğiniz bir şeyi denemek... Tüm bunlar sizin için bir seçenek olabilir. Ancak Walter White için durum biraz farklı. The X-Files'ın yapımcısı Vince Gillian'ın imzasını taşıyan Breaking Bad, ölümle yüzleşen sıradan bir adamın sıradışı hikayesini anlatıyor. Walter, eşi ve engelli oğlu Jr. ile New Mexico'da tüm hayatını kurallara göre yaşayan kendi halinde bir kimya öğretmeniyken, ölümcül safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Yaşamak için iki senesi kalmıştır. Bu haberle sarsılan White, hayatının denklemini değiştirir. Tüm günlük endişelerden ve toplumun dayattığı sınırlamalardan sıyrılarak yeni bir adama dönüşür... Kimya bilgilerini farklı bir neden için, uyuşturucu üretip satmak için kullanan bir adam. Amacı ölümünden sonra ailesinin geçinebilmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Ancak işler kontrolden çıkar. Basit bir aile babasının uyuşturucu çetesinin elebaşına dönüşmesinin komik ama aynı zamanda duygu yüklü hikayesini kaçırmayın. Hele Malcolm in the Middle'ın babası Bryan Cranston, Emmy'ye aday gösterilen ve "Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Walter rolünde hayatının performansını sunarken.
4-) Super Naturel
      Tanrı yaşam ölmek yeniden doğmak dinler inançlar ve bir çok konu hakkında dolaylı yollardan düşünce aktarımında bulunan komedi gerilim aksiyon korku içerikli bir başyapıt. Dizinin konusunu anlamayanlar yada püf noktalarını yakalayamayan izleyiciler her ne kadar fantastik bilim kurgu olarak bakıp diziyi eş gecsede aydın görüşlü insanlardan oluşan izleyici kitlesiyle damgasını vuran bir dizi listemizde 4. Sırada yer almakta.


5-) The Walking Dead
   Hikaye, çoğunlukla ana karakter Rick Grimes'ın grubunun, aylak sürüsünden uzak ve güvenli bir yer aradıkları Atlanta metropol bölgesi ile Amerika'nın Georgia eyaleti çevresindeki kuzey kırsal bölgede geçmektedir. Konu, yaşam mücadelesi verenler bu grubun zombi sürüsüne karşılık hayatları ile kendi insanlıklarını dengelemeye çalışmaları, gruptaki üyelerin öldürülmeleri ile başa çıkmaları, tanıştıkları ve çoğu tehlikeli ya da yırtıcı olan başka insanlarla uğraşmaları gibi ikilemleri ele almaktadır.

6-) Teen Wolf
   Türkiye oranı The walkin dead’e çok yakın ancak dünya genelinde yarı yarıya bir orana sahip yani dizinin ülkemizdeki fanları diğer ülkelere oranla daha yüksek olduğunu söylememiz mümkün özellikle gençlerin yoğun bir ilgiyle takip ettiği dizi son sezonunda geçmişe oranla daha başarılı bir konumda gözüküyor.

7-) The Flas
    Kısa sürede büyük başarı elde eden dizilerden biri, CW, bir başka DC evreni kahramanı olan Flash'ın dizi çalışmalarına başladı. DC elemanlarından Geoff Johns’un yazacağı ve iki Arrow yaratıcısının -Andrew Kreisberg ve Greg Berlanti- da yer alacağı, Central City Flash’ine

odaklanan projeye kanal tarafından hız verilmiş durumda. Dizi, Central City Polis Birimi’nin adli laboratuarının bir üyesi olan ve günlerini suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplamakla, daha teatral lezzeti olan kötü adamları ise süper hızını ve kırmızı tulumunu kullanarak yakalamakla geçiren Barry Allen'ın yaşadığı maceraları konu alacak. Flash haftalık formatta kullanılacak konuya ve kötü adamlara sahip olacak.

8-) Arrow
   Zengin ve yakışıklı olan Oliver Queen sevgilisi ve babası ile çıktığı gemi yolculuğunda kaza yaşanır. Sonra yaşamında yeni bir maceraya başlar. Beş yıl boyunca ölmüş sanılan Oliver Büyük Okyanus'un tam ortasındaki bir adada bulunur. Adada balıkçılar tarafından bulunan Oliver Starling City'e evine geri döner ve büyük macera başlar! Kendisini annesi, kız kardeşi Thea ve en iyi arkadaşı Tommy geçirdiği beş yıl içinde yaşadığı kötü şeyler yüzünden çok değiştiğini fark edeceklerdir. Diğer süper kahramanlar gibi Oliver 'da kendini dönüştürdüğü adamı insanlardan saklamak ister fakat diğer taraftan da önceden işlediği günahların bedelini ödemeye karar verir. Suçlularla mücadele etmek ve Starling City 'i eski şöhretine kavuşturmak için Arrow lakabını yaratır. Fakat Arrow'un yetkisi olmadan şehirdeki düzeni korumaya çalışırken kullandığı teknikler bazı kişilerin canını sıkar. Laurel ve Oliver'in eski kız arkadaşı Sarah'ın babası Dedektif Quentin Lance'in amacı Arrow'u yakalamaktır. Kısa süre sonra Oliver'ın dönüşünden etrafındaki bazı kişilerin memnun olmadığı anlaşılır.

9-) Shameless
   Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi; altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin zaman zaman komik, çoğu zamansa yürekleri burkan hayatlarını anlatılmaktadır. Evin reisi olan Frank Gallagher (William H. Macy) sahtekar, alkolik ve utanmaz bir babadır. Fiona Gallagher (Emmy Rossum) ise kardeşlerin en büyüğü, fedakâr bir o kadar da belayı üstüne çeken karakter. Dizide ailenin ve her bireyin kendi içinde yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Cinsellik, eşcinsellik, alkol, uyuşturucu ve benzeri öğelere sahiptir.

10-) Doctor Who
    ZAMAN YOLCULUKLARININ EN ÜNLÜ KAHRAMANI KÖTÜLERİ ALT ETMEK ÜZERE GÖREV BAŞINDA! GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİREN TEK BİLİMKURGU DİZİSİ.  "Açılın, ben Doktor'um!" İngiltere'de izlenme rekorları kıran, dünyanın dört bir yanında büyük hayran kitleleri edinen BBC imzalı kült yapım.  Televizyon tarihinin en uzun soluklu ve en başarılı bilimkurgu dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen İngiliz menşeli Doctor Who, 2005’te baştan aşağı yenilenen versiyonuyla izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Yayın hayatına 1963’te başlayan kült dizi, yaptığı zaman yolculuklarıyla kötülerin en büyük düşmanı haline gelen Doktor adlı eğlenceli bir karakterin etrafında dönüyor. Başrolde izleyeceğimiz ünlü İngiliz oyuncu Christopher Eccleston, seneler içinde Doktor’u canlandıran dokuzuncu aktör olmanın gururunu yaşıyor. Yardımcısıyla birlikte İngilizlere özgü sıradan bir polis kulübesine girip, zamanlar ve mekanlar arası yolculuklara çıkan Doktor’un nefes kesen maceraları, bugüne kadar 39 ayrı ödüle layık görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz yorumlarınız bizim için çok değerli.