Duyurular

Sormak İstediğiniz Yada Sistemimize Eklemek İstediğiniz Her Konu İçin iletisim.bilgidetek@gmail.com Adresine Mail Atabilirsiniz

14 Kasım 2016 Pazartesi

Dünyanın En Zor Meslekleri

Öncelikle makalemi okuyan herkese teşekkür ederim. Sınırlı sayıda makale yapmaktayım bunun sebebi doğru konular hakkında makale yazma isteğimden dolayıdır.

      Öncelikle bir çok yerde yaptığım araştırmalarda her kaynak farklı mesleklerin zorluğunu belirtmiş ben ise gerek düşünce çalışma gücü stres maaş durumu ve kişilerin yorumları vb. Etkenleri  göz önünde  bulundurarak yapmış olduğum makaleyi sizlere sunuyorum.

1-) MÜŞTERİ TEMSİLCİLİĞİ

 Günümüz şartlarında görebileceğiniz en rezil meslek sürekli arayıp küfreden aboneler dalga geçmek için arayanlar sürekli burnu bir metre havada gezen müşteriler ve ne kadar memnuniyet sağlansada şikayetçi olan müşteriler ilk baktığınızda basit görünen bi meslek ama  basit göründüğü kadar zor olan bir meslek. Meslekte sürekli bilgisayarlarla içli dışlısınız çağrı aldığınız yerde bilgisayarla ilgili bir çok malzeme bulunmakta ve baz istasyonlarıda bulunmakta bundan dolayı yüksek radyasyon bulunmakta sürekli bilgisayara bakıldığı için göz bebeği çökmesi ve benzeri hastalıklarda sık görülen ler arasında aynı zamanda bir önceki abone size küfretse dahi onu mutlu gönderip bir sonraki aboneyi güler yüzle karşılamak zorundasınız. Bunun yanı sıra müşteri temsilcisinin her şeyi yapabileceğini düşünen lavbali müşterilerle sürekli karşı karşıyasınız.  Maaşına bakıldığında asgari ücret günümüz şartlarında bu kadar stres radyasyon göz kalp hastalıkları yüksek maaşına bir o kadar düşük en berbat meslek.

2-) MADEN İŞÇİLİĞİ
    Günümüz şartlarında baktığınızda sürekli makinelerle çalışan işçiler ancak halen işçi gücüyle çalışan madenlerimiz mevcut. Bir avuç kömür ile evine ekmek götüren, her saniyeleri risk altında olan tüm şehit madencilerimizi saygı ve rahmetle bir kez daha anıyoruz.madencilikte iş güvenliğine önem veren şirketlerle çalışmak çok önemli bi unsur. Erken emeklilik ve yaptıkları işin karşılığını almak ancak uranyum madeni gibi radyasyon ve maden çökme zehirli gazdan zehirlenme gibi unsurlara bakılınca zor mesleklerde ikinci sırada yer almakta.

3-) SANAYİ DALGIÇLARI VE KANALİZASYON İŞÇİLİĞİ

      Sürekli ne olduğu belli olmayan değişik kimyasal pislik dışkı içeren sulara girerek tamir bakım gibi işlerle uğraşan işçiler olarak tanımlayabiliriz gerçekten zor bi meslek koku pislik içinde geçen bir hayat maaşına bakıldığında iyi denecek durumda ancak çalışma şartlarına bakıldığında makalemizde üçüncü sırada yer almakta.Yaradan yardımcıları olsun.

4-) DENİZCİLER VE UZUN YOL ŞOFÖRLERİ

    Uzun zamanlar ailesinden uzakta kalan bu meslekteki kişiler özellikle surekli erken eve dönmek için uyumadan direksiyon sallayan şoförler stres altında bulunmakta ve uykusuz kalmaktadır buda kaza risklerini getirmekte. Almış oldukları maaş işleri için yeterli derecede iş riski ve maaş göz önünde bulundurularak makalemizde 4. Sırayı almakta.

5-) ELEKTRİK VE BAZ İSTASYONU İŞÇİLİĞİ

    Yaptıkları iş için sürekli yüksek direklere çıkmak ve yüksek gerilim hatlarında çalışmak zorunda kalan işçiler aldıkları risk yüksek ancak maaş göz önünde bulundurulunca listede 5. Sırayı almakta.

6-) MEZBAHA MARANGOZ VE ORMAN İŞÇİLERİ

  Sürekli kesici aletlerle iç içe olan işçilerden stres olması durumunda kötü kazalarla karşılaşabilmekte risk ve maaş göz önünde bulundurulunca listede 6. Sırada yer almakta.

7-) LOKANTA VB. İŞÇİLİK

      Sürekli ayakta geçen bi iş süreci ve çalışma süreci yüksek olan aynı zamanda bir çok yerde sigortasız olarak çalışan maaşına bakıldığında düşük maaş alan işçiler ancak çalışma stresi ve riskine bakılınca listemizde 7. Sırayı almakta.

8-) İNŞAAT İŞÇİLİĞİ

   Yüksek binaların çatı iscçiliğinde düşme riski çalışma ortamındaki kesici delici aletlerle iç içe olma yanlış yapılan işlerde Göçük altında kalma vb zorlukları bulunmakta ayrıca belfıtığı hastalığı yüksek olan bir iş olmakla beraber maaşı göz önüne alınınca listede 8. Sırayı almakta.

9-) KOT İŞÇİLİĞİ

  Kot taşlama vb. işlermlerde özellikle solunum yolları nedeniyle sonuçları kötü olan bir iş sektörü listemizde 9. Sırada.

10-) ORMAN BALI ÜRETİÇİLERİ

   Doğal yollarla orman arıların yaptıkları balı alabilmek için yüksek kayalıklarda ve ağaçlarda çalışmak zorunda kalan işçileri arı sokmansından dolayı zehirlenme gibi risklerde beklemekte maaşı bulunmamakta ancak orman balı fiyatlarına bakıldığında listede 10. Sırayı almakta.

      Listede özellikle çağrı merkezi sektöründe çalışanlara sabır ve sağlık dilerim göz sağlığı, kalp hastalıkları ve radyasyondan kaptıkları hastalıkların tedavileri bulunmamakta zaten tedavisi bulunsada tedavi ettirecek paraları yok çalışma saatleri belirsiz hangi gün hangi saatte yoğunluk varsa o saate ise gitmekteler aile düzeni sıfır denecek kadar. Makaleme paralı asker polis gibi meslekleri eklemedim çünkü mesleğin zorluğunu bile bile sırf maaşı için  bir çok mulakat vb göze alarak ısrarla bu mesleği yapmak istemekte.
 
      Makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederiz yorumlarınız bizim için çok değerli.